Vejrtrækningsproblemer

Der kan være mange årsager til problemer med vejrtrækningen, hvoraf de to mest alment kendte er sygdomsbetinget eller som resultat af rygning. Jeg oplever dog, at mange ikke er bevidste om, at deres vejtrækning bør foregå i maven og ikke overfladisk i brystkassen. Vejrtrækning i brystkassen medfører spændinger i din bugmuskulatur og brystkasse, hvorfor du kan opleve at have svært ved at trække vejret dybt.

Som et nøgleelement i behandlingen lægger jeg stor vægt på, at din bevidsthed er rettet mod din vejrtrækning. Når vi ikke aktiverer diaphragma optimalt, vil det betyde, at vi ikke får fuldt udbytte af vores åndedræt, som medfører et hav af negative følgevirkninger. For at nævne et par stykker:

- Reduceret udskilning af affaldsstoffer
- Kredsløbsproblemer
- Øget stress niveau
- Væskeophobning
- Nedsat peristaltik

Dertil vil jeg arbejde på, at frigøre din muskulatur i mave- og bugområdet ved hjælp af længervarende tryk i sammenspil med vejrtrækningen. Jeg vil også frigøre spændinger i ryggens muskulature, idet vores overfaldiske åndedræt også påvirker muskulaturen på bagsiden. Den holistiske tilgang til behandlinger er derfor essentiel i mine øjne, for vi må huske at kigge på kroppen som den helhed den nu engang er.