SPÆNDINGSHOVEDPINE

Spændingshovedpine er som navnet antyder, hovedpine der er opstået i forbindelse med spændinger i hals- og nakkemuskulaturen. De kan forekomme flere steder, men er typisk placeret omkring tindingerne, i panden eller i den bagerste del af hovedet. 

I en behandling hos mig, vil jeg lægge stor vægt på din vejrtrækning, for hvad mange ikke er bevidste om, så vil det overfladiske åndedræt, hvor du trækker vejret ned i brystkassen og ikke i maven, medfører to negative følgevirkninger:

1: Du aktiverer ikke dit parasympatiske nervesystem, som sænker dit stressniveau, hvorved kroppen er konstant på overarbejde.
2: Når din vejrtrækning primært foregår i din brystkasse, vil din muskulatur på forsiden af halsen blive aktiveret. De betyder igen, at de udover deres primære arbejdsopgave, altså en foroverbøjning af hovedet, skal hjælpe til med vejrtrækningen, hvor de bidrager til at udvidde brystkassens volumen. Med tiden vil de skabe spændinger i den pågældende og omkringliggende muskulatur, hvilket medfører spændingshovedpine.

Jeg vil i behandlingen forløse muskulære spændinger omkring din brystkasse, dine ryg- og nakkemuskler, samt hals- og ansigtsmuskulaturen. Det vil bevirke, at din vejrtrækning i større grad kan forløbe naturligt og affaldsstofferne kan udskilles mere effektivt.